• wijzijndehummeltjes@gmail.com

Forum

Notifications
Clear all

Hoe is jouw band met je (bonus)kind(eren)?  

  RSS

DeBlumersjes
(@deblumersjes)
New Member
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 1
28/01/2018 1:16 pm  

Je hoort vaak alleen maar de succesverhalen van andere samengestelde gezinnen. Je hoort verhalen als: De kinderen gaan zo goed met elkaar samen, en.... een groot samengesteld gezin is gezellig, vernieuwend en waar er 3 leven, kunnen er ook meer leven. Zo gezellig!

De pas samenwonende ouders met hun samengestelde gezin, schamen zich er soms voor om de lastigheden binnen hun kersverse samengestelde gezinnetje met anderen te delen.

Maar eerlijk is eerlijk, soms is er ook een keerzijde aan dit verhaal. 

Het kersverse paar loopt met hun hoofd in de wolken, dolverliefd op elkaar. Eindelijk een nieuwe start na vaak een behoorlijke lastige periode in hun leven. Maar het lukt  soms niet (snel genoeg) om een band op te bouwen met de (bonus)kinderen waarmee zij vanaf nu onder 1 dak wonen. Dit kan soms frustratie bij alle partijen opleveren.

In ons geval heb ik de 'problemen' die we in de start van onze relatie hebben ervaren altijd met familie en vrienden gedeeld, maar ook die mensen zitten hier niet altijd op te wachten. 

Gelukkig gaat het nu (7 jaar later) bijna altijd goed, en genieten we met en van elkaar, maar dat heeft de nodige tijd en energie gekost.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen! 

 

 

 


Citaat
Share: