• wijzijndehummeltjes@gmail.com

Rijkiesbrand. vloggen met humor en een tweeling.

Rijkiesbrand. vloggen met humor en een tweeling.

Even voorstellen.

Wij zijn Bianca en Marijke Pellikaan. Wij zijn getrouwd en hebben een tweeling geboren op 25-12-2017.

 

Ons youtube kanaal Rijkiesbrand

Ik, Bianca ben gaan vloggen in november 2016. Mijn moeder To Pellikaan kreeg toen de diagnose hersenkanker stadium 4. Ze had een Glioblastoma multiforma. Een zeer kwaadaardige tumor in haar hoofd. Omdat ik wist dat mijn moeder zou komen te overlijden ben ik gaan vloggen. In eerste instantie voor mijzelf en mijn familie. Ik wilde een aandenken hebben aan mijn moeder. Al snel bleek dat het vloggen en monteren therapeutisch werkte voor mij.

 

Rijkiesbrand. vloggen met humor en een tweeling.

Rijkiesbrand. vloggen met humor en een tweeling.

 

Het Noodlot.

Het noodlot sloeg later in onze familie toe, toen onze vader tijdens het ziekbed van onze moeder kwam te overlijden. Hij heeft een hartstilstand gehad tijdens het uitoefenen van zijn geliefde sport, wielrennen. Op dat moment leefde mijn moeder nog en wisten wij dat zij snel zou komen te overlijden. Mijn moeder is dan ook 3 maanden na het plotselinge overlijden van mijn vader overleden.

Een intens verdrietige periode voor ons gezin ( mijn broer, zus, ik, kleinkinderen en partners) volgde.

Tijdens het ziekbed van mijn moeder hebben wij waardig afscheid kunnen nemen van onze moeder. We hebben begeleiding geboden tot het einde. Dit hebben we met een lach en traan kunnen doen met elkaar en dit heb ik op eigenwijze laten zien in mijn vlogs.

8 maanden na het overlijden van mijn moeder en 11 maanden na het overlijden van mijn vader, ben ik zwanger geraakt. Als snel bleek ik zwanger te zijn van een tweeling. Onze gedachte; waar er twee gaan komen er twee terug, werd ons houvast.

Mijn zwangerschap verliep alles behalve goed waardoor ik niet de mogelijkheid gehad heb om door te gaan met vloggen.

Geboorte van de tweeling.

Op 25-12-2017 is onze tweeling geboren. Twee jongens vernoemd naar mij ouders; Danie en To Pellikaan. Onze jongens heten dan ook Dani en Kato Pellikaan. Na de geboorte van Dani en Kato ben ik weer gaan vloggen. In eerste instantie wederom voor mezelf. Het hebben van beeldmateriaal voor later en het maken van herinneringen, daar deed ik het voor. Het openbaar plaatsen van ons beeldmateriaal is dan ook een bewuste keuze geworden.

Rijkiesbrand. vloggen met humor en een tweeling.

Rijkiesbrand. vloggen met humor en een tweeling.

Wat willen we laten zien.

Ik wil doormiddel van mijn vlogs laten zien dat humor een helende factor is ondanks het verdriet dat ik en wij als gezin nog steeds ervaren door het verlies van beide ouders. Wij als gezin vinden humor enorm belangrijk in ons leven. Het maakt het leven soms wat zachter en makkelijker. Heb elkander  lief, lach en geloof. Dat is waar wij, Bianca, Marijke en de twee kleine Pelli’s voor staan ( de tweeling)

Getekend,

Bianca en Marijke

Rijkiesbrand