• wijzijndehummeltjes@gmail.com

Vloggen als groot, samengesteld gezin

Vloggen als groot, samengesteld gezin

Wie zijn wij?

Wij zijn de Familie Blumers. Wij (Bennie en Wia) vloggen regelmatig op ons kanaal ‘De Blumersjes Familievloggers’, samen met onze 5 kinderen, onze hond Pip en Poes.

www.youtube.com/DeBlumersjes

 

gezin

gezin

Wij uploaden in ieder geval een keer per week een video, maar proberen dat vaker te doen. We vloggen nu bijna 4 maanden en hebben bijna 200 abonnees op YouTube.

Onze insteek is dat we filmen wat we leuk vinden, en zolang we er plezier in hebben. Omdat we het wel erg leuk vinden om te vloggen, en om te editen, plaatsen we regelmatig video’s op ons kanaal.

Hoe zijn we begonnen met vloggen?

We zijn aangestoken met het vlogvirus door dochter Demi die ook een YouTube-kanaal heeft met de naam Sweet Dreams. Door haar hebben we ook een poging gedaan om te gaan vloggen. We zijn er achter gekomen dat hier meer bij komt kijken dan we in eerste instantie hadden gedacht. In het begin was het vooral uitvogelen wat je allemaal nodig hebt om te vloggen.

In principe kun je met de camera van je mobieltje filmen. Maar dan? Dan heb je een edit-programma nodig, welk programma kun je het beste gebruiken? Het is dan vooral handig om veel te oefenen met het programma dat je hebt aangeschaft. Zodra we dit een beetje in de vingers hadden, vonden we het erg handig om een intro en een eindevideo te maken, zodat we deze niet voor iedere video opnieuw hoefden te maken. Een selfie-stick en wat tripods aangeschaft. Oh ja, opslag voor je video’s bleek ook wel handig te zijn. Wat waren we trots toen we onze eerste video online hadden staan. Na een aantal video’s te hebben geplaatst, werden deze ook nog eens bekeken, zo leuk! En daar gingen we…. Tsja, dan gaat het los!

 

gezin

gezin

Welkom in de wondere wereld van YouTube.

Zoveel opties, nog meer vragen, hoe werkt het allemaal? Tijd om hulp in te schakelen van mede vloggers. Daar werden we goed geholpen, en wat een leuke mensen. Dit is leuk en ook nog eens gezellig!

Onze video’s vielen in de smaak bij een aantal trouwe kijkers. Hadden we een paar dagen geen video geplaatst, dan werd er gevraagd wat er aan de hand was. Wat zijn we blij met onze trouwe kijkers!

Vloggen als gezin

Vloggen als gezin is super leuk, maar kan ook lastig zijn. Niet alle kinderen vinden het even leuk om gefilmd te worden, omdat ze er bijvoorbeeld op school op worden aangesproken. De een vindt dat juist erg leuk, de ander heel vervelend. Hoe ga je daarmee om?  Wij respecteren de wensen van onze kinderen, als zij niet specifiek gefilmd willen worden, houden we daar rekening mee. Daarnaast is het wel eens lastig als je aan het vloggen bent en er iemand in huis lawaai maakt, of als de hond blaft omdat er iemand voor huis langs loopt. Zowel ik (Wia Blumers) als mijn man (Bennie Blumers) werken iedere dag, waardoor er niet heel veel tijd overblijft om te vloggen. We hebben ook nog kinderen, huisdieren en een huishouding. Het iedere dag plaatsen van een video hielden we daardoor maar een paar maanden vol. Nu plaatsen we met ‘enige’ regelmaat video’s. Alleen wanneer het ons lukt.  Dit zijn allemaal dingen die gebeuren, en waar we rekening mee moeten houden. Het is zoals het is, en we willen het met plezier blijven doen.

Vloggen in het openbaar

Vloggen in het openbaar moet je durven. Ik moet eerlijk bekennen dat dit in het begin echt wennen is, en soms vinden wij dat nog wel eens lastig. Je wordt vaak raar aangekeken als je jezelf staat te filmen, en niet iedereen op straat vind het leuk om op de achtergrond gefilmd te worden. Dit zijn zaken die je vanzelf tegenkomt, en waar je per keer weer anders mee omgaat. Je moet er echt je eigen weg in zien te vinden. In huis filmen is dan makkelijker, je bent dan in je eigen vertrouwde omgeving, waarin je jezelf ook zekerder voelt. Toch wordt het gaandeweg wel gemakkelijker om buiten je vertrouwde omgeving te filmen. Eigenlijk doe je niks verkeerd. Je doet wat je leuk vindt. Je hebt alleen soms met anderen rekening te houden. Zolang je maar filmt met respect voor jezelf en je gezin en voor je omgeving. Ik kan zeggen dat we nog geen negatieve reacties van anderen hebben ontvangen. Dit had ik niet helemaal verwacht. Ook hebben wij een aantal bekenden onder onze abonnees. Ze blijken toch elke keer weer nieuwsgierig te zijn naar wat we filmen. Hoe leuk is dat!

 

gezin

gezin

Daarnaast reageert ook onze familie positief. Zij wachten iedere dag met smart op een nieuwe video. Voor hen, maar ook voor ons is het vloggen een digitaal videoboek. Op deze manier kunnen we later samen met hen en onze kinderen terugkijken naar wat we allemaal met elkaar hebben beleefd. En, ze hoeven er niet naar te kijken, het blijft natuurlijk een keuze.

Het maken, editen, en uploaden van een video neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Wij doen dit naast onze full-time baan, als hobby, als naslagwerk voor later. Het is natuurlijk wel super leuk dat er mensen positief op reageren. We proberen altijd een aantal video’s vooruit te maken, zodat er geen tijdsdruk op zit.

Conclusie: Vloggen is leuk, zolang je het met plezier doet!

 

gezin

gezin